skip to Main Content
5 Budgettips Voor Een Gezellige Woonkamer

5 budgettips voor een gezellige woonkamer

Een sfeervol en gezellig huis met een persoonlijke touch, dat is waar we allemaal van dromen. Wanneer we een woontijdschrift openslaan of een woonprogramma kijken, slaat onze fantasie op hol van alle mogelijkheden. Helaas is de harde realiteit dat de meesten van ons zich dat niet of nauwelijks kunnen veroorloven. Zeker als je jong bent en net begint met werken, of nog studeert, heb je nog niet veel te besteden. Moeten we ons dan maar neerleggen bij een sfeerloze woonkamer? Natuurlijk niet! In dit blog geef ik je 5 tips waarmee jij, zonder veel geld uit te geven, je woonkamer een upgrade geeft. Lees snel verder.

1. Kleurgebruik

Je huis gezellig maken begint met het toevoegen van kleur op de muren. Maar niet teveel, want dat maakt je huis optisch kleiner. Maak daarom gebruik van het feit dat witte latex altijd in de aanbieding is bij de bouwmarkt, dan ben je ook nog eens voordelig uit. Verf je woonkamer vervolgens wit, behalve de muur achter de bank. Deze voorzie je van een warme kleur. Je zult zien wat een warm en sfeervol effect dit heeft. Ook creëer je hiermee een ruimtelijk effect waardoor je huis groter lijkt.

2. Plaksierlijsten

Een eenvoudige en goedkope manier om je huis een wat minder grote nieuwbouw-feel te geven en deze van wat extra allure te voorzien, is het gebruik van plaksierlijsten. Door een muur of deur voor het schilderen van een plaksierlijst te voorzien, geef je deze de uitstraling van de panelen die je vaak in herenhuizen ziet. Ze kosten maar een paar euro in de bouwmarkt en het effect mag er zijn.

3. Kies de juiste verlichting

Verlichting is de grote sfeermaker in je huis. Veel mensen kiezen bij het uitzoeken van een lamp voor een exemplaar dat ze mooi vinden. En dat moet je ook zeker doen! Maar let er ook op wat voor licht deze geeft. We onderscheiden namelijk direct en indirect licht. Direct licht, is licht dat op een bepaald punt gericht is, zoals de lamp boven de eettafel en een leeslamp naast de bank. Indirect licht zorgt voor sfeer in je huis. Voor een sfeervol huis gaat het dus vooral om de lamp in de lamp. De lamp zelf hoeft dus niet heel duur te zijn om je huis van extra sfeer te voorzien.

4. De aankleding

Nu de muren en de verlichting geregeld zijn, heb je een goede basis om je huis verder aan te kleden. Dit hoeft niet veel te kosten. Zaken als kaarsen, fotolijstjes, kussens en kleden haal je gewoon bij de Action of de Xenos. Mooie en kwalitatief goede gordijnen in standaardmaten, vind je bij de Kwantum. En ook planten vind je regelmatig in de aanbieding.

5. Maak het persoonlijk

De finishing touch is het toevoegen van persoonlijke, dierbare spullen en herinneringen. Laat een foto uit het fotoalbum uitvergroten voor aan de muur, geef een souvenir van een één van je reizen een prominente plaats of wees creatief en maak een slinger van je favoriete foto’s. Zo wordt je huis echt jouw thuis.

Een huis moet groeien

Met het toepassen van deze tips creëer je de perfecte basis voor een gezellig thuis. Als je er eenmaal mee begint, zul je zien dat het reuze meevalt en dat je er plezier in krijgt. Probeer gewoon wat uit en verras jezelf met het mooie resultaat. Het is jouw huis en dit groeit met je mee.

Veel styleplezier!

Wil je meer tips op het gebied van interieur en wonen? Check dan regelmatig de rubriek huis en interieur.

Back To Top