skip to Main Content
3 Goede Redenen Om Nieuwe Te Dingen Leren

3 goede redenen om nieuwe te dingen leren

Zoals een bekende aanbieder van thuisstudies al zei ‘als leren zo mooi is, waarom zou je er dan ooit mee stoppen?’ Toch is dit wat de meeste mensen doen zodra ze aan het werk gaan. Terwijl het juist zo leuk en belangrijk is om actief te blijven. Ik geef je 3 goede redenen om vandaag nog actie te ondernemen en een leuke nieuwe bezigheid uit te zoeken. Ontdek het in dit blog!

1. Nieuwe dingen leren houdt je hersenen actief

Hersenen zijn als een spier, als je ze niet gebruikt gaan ze achteruit. Door zo nu en dan iets nieuws te leren, blijven ze in goede conditie. Ook blijf je jezelf zo uitdagen, wat goed is voor je mentale gezondheid. Bovendien kan een nieuwe hobby ook ontspanning bieden.

2. Wie zich ontwikkelt komt verder

Met het leren van nieuwe dingen, blijven je hersenen dus in goede conditie. Maar je kunt ook nieuwe vaardigheden aanleren om je te helpen in je carrière. Want de wereld verandert, en of we nu willen of niet, wij moeten mee veranderen. Is het al een tijdje geleden dat je iets nieuws geleerd hebt, en zie je het er een beetje tegenop? Begin dan gewoon klein tot je meer zelfvertrouwen hebt. Dit kan vanalles zijn. Van het uitproberen van een nieuw recept tot het volgen van een cursus in het buurthuis. Het volgen van een leuke hobbycursus kan tegenwoordig ook prima online op tijden die jou uitkomen.

3. Je hebt altijd iets te vertellen

‘Hé, hoe gaat het?’ Het is een standaard vraag die veel mensen stellen, uit gewoonte of om interesse te tonen. De meeste mensen beantwoorden deze vraag standaard met ‘ja goed hoor en met jou’. Maar hoe leuk zou het zijn om te vertellen dat je met een leuke cursus bezig bent? Dan maak je een veel dieper contact. Wie actief is heeft altijd iets te vertellen en geeft zo zijn sociale leven een boost.

Kom in beweging en leer nieuwe dingen

Stel jezelf eens de vraag: ‘Wat heb ik nu altijd al willen leren?’ En probeer het gewoon. Voor mij waren dit het starten van een blog en het volgen van een cursus interieurstyling. Momenteel waag ik mij aan een tapas workshop. Wat zijn jouw plannen? Laat het me weten via het contactformulier.

Back To Top