skip to Main Content
Kosten Woning Bouwen

Kosten woning bouwen

Kosten zelf woning bouwen te hoog?

Bouwde jij vroeger huisjes in ’the Sims’? Dan ben je net als ik vele uren zoet geweest met het ontwerpen en bouwen van de meest spectaculaire, mooie en gezellige huizen. Eindeloos schuiven met muren en meubels voor de perfecte woon- of badkamer, ik was er maar druk mee. En ondertussen droomde ik ervan om later mijn eigen huis te bouwen, daar te chillen met mijn vrienden en te barbecuen bij het zwembad in de tuin. Inmiddels kom ik op een leeftijd dat ik daadwerkelijk een woning wil (laten) bouwen. Maar zijn de kosten voor het bouwen van een woning eigenlijk niet te hoog? Ik kwam erachter dat er wel degelijk mogelijkheden zijn. Je ontdekt ze in dit artikel.

Waarom het wél kan

Toegegeven, de grondprijzen zijn torenhoog. En door corona en oorlog gaan ook de bouwkosten over de kop. Kun je dan nog wel een eigen huis laten bouwen dat helemaal naar wens is? Tussen het doemdenken door, kwam ik erachter dat dit wel degelijk mogelijk is. De kosten voor grond en bouwmaterialen zijn namelijk voor iedereen even hoog, dus ook ook voor bouwbedrijven. Heb je het geld om een standaard woning te kopen? Dan kun je ook een woning laten bouwen.

Hoe je betaalbaar een huis laat bouwen

Máár, hoor ik je denken: “Met een huis op maat laten bouwen, ben je toch veel duurder uit dan met een standaard bouwproject?” Gelukkig zijn er bouwbedrijven die hierop inspringen. Zij bieden basisontwerpen aan van verschillende typen woningen, zoals een notariswoning, landelijke woningen en moderne villa’s. Deze kun je dan volledig naar je smaak laten aanpassen of uitbreiden. Dat is veel goedkoper dan helemaal van nul af beginnen en je bent in goede handen bij ervaren bouwers. En dus kun je toch de woning laten bouwen waar je van droomde, helemaal naar wens.

Conclusie

De kosten van een woning laten bouwen kunnen dus enorm meevallen wanneer je kiest voor het juiste bouwbedrijf. Zo blijft mijn droom en die van jou levend. Tot ik genoeg gespaard heb, oefen ik nog even lekker door in ’the Sims’

Bang dat je te weinig geld overhoudt voor de inrichting? Lees dan ook dit blog en ontdek dat het gezellig maken van je huis helemaal niet duur hoeft te zijn!

Back To Top