skip to Main Content
3 Tips Om Buiten En Binnen Te Verbinden

3 tips om buiten en binnen te verbinden

Wil je riant leven, maar is de ruimte in je huis beperkt? Probeer dan binnen met buiten te verbinden. Dit geeft een gevoel van ruimte en je geniet meer van je tuin en terras. In dit blog geef ik je 3 tips om buiten naar binnen te halen en meer eenheid te creëren.

Zo verbind je binnen en buiten

Binnen en buiten worden vaak als twee aparte ruimtes gezien. Zelfs wanneer je een glazen achterwand of schuifpui hebt. En dat terwijl het juist zo mooi is wanneer ze in elkaar overlopen. Gelukkig zijn er aan aantal manieren om voor meer eenheid te zorgen. De sleutel is om binnen door te laten lopen naar buiten. Hieronder geef ik je drie opties om dat voor elkaar te krijgen.

1. Spiegel buiten met binnen

Binnen met buiten spiegelen zorgt voor symmetrie. Niet alleen zorgt dit voor meer rust. Het zorgt er ook voor dat de twee helften gevoelsmatig bij elkaar horen. Spiegelen doe je eenvoudig door buiten en binnen dezelfde bloembakken of -potten te gebruiken met dezelfde planten erin. Maar ook je zithoek spiegelen of spiegelen met je loungeset is een optie. Of je vloerkleed met een buitenkleed.

2. Zelfde kleur op de muur

Beschik je over een tuinmuur tussen jou en de buren? Laat deze dan stucen en in dezelfde kleur schilderen als binnen. Dan lijkt het net of de binnenmuur doorloopt naar buiten, waardoor ze automatisch verbonden zijn.

3. Buiten en binnen verbinden met de vloer

Meer eenheid creëren kan ook door de vloer van je terras te spiegelen aan de vloer binnen. Dit kan op kleur, maar ook door buiten hetzelfde formaat tegel neer te leggen als binnen en ervoor te zorgen dat de lijnen doorlopen. Zo loopt binnen door naar buiten.

Echte eenheid creëer je wanneer het terras aan je woning van hetzelfde materiaal is als de vloer binnen. Zoals met een betonvloer, zo worden binnen en buiten echt één! Deze strakke vloeren zijn naar wens leverbaar, in praktisch alle kleuren of met een mooi vlindereffect erin. Zo vind je altijd een geschikte betonvloer die je huis (en tuin) complementeert. Bekijk hier de prijs van beton storten in uw woning.

Opties genoeg

Met deze drie tips zorg je voor meer eenheid en heb je goedkope en wat duurdere opties om binnen en buiten te verbinden. Wil je meer stylingtips? Ik plaats regelmatig nieuwe interieurblogs in de rubriek huis en interieur.

Back To Top